De mest galna teorierna kring Palmemordet

I år är det 25 år sen dåvarande statsminister Olof Palme skjöts ihjäl på öppen gata den 28 februari. Fortfarande har ingen fällts för mordet. Förmodligen på grund av inkompetent polis eller var det så att polisen var inblandad? Teorierna har varit många genom åren, Här kommer fåtal av de mest galna tipsen.

MISSTÄNKT: Ingvar Carlsson

I en tysk dokumentär om mordet på Palme ska Ingvar Carlsson och Carl Lidbom tillsammans med att antal poliser pekas ut som möjligen skyldiga till mordet på Palme

MISSTÄNKT: GUD

Enligt Anna-Maria Hagerfors, i en artikel i Dagens Nyheter, ska sekten EAEC haft möten där man bad till Gud att Palme måtte dö. De ska också ha gått under jorden efter mordet.

MISSTÄNKT: Ted Gärdestad

“Sigge” Cedergren har uppgett att en man han såg springa från mordplatsen var lik Ted Gärdestad. Cedergren ska senare ha sagt att han pekat ut Gärdestad eftersom han hört rykten om att han var inblandad i mordet

MISSTÄNKT: Olof Palme

Enligt Lars Krantz i sina böcker “Ett verkligt drama” och “Dö i rättan tid” kan Palme självt valt att dö.
Ernst Lindholm menar i sin bok “Offrets uppdrag” att Palme själv valde att dö. Höll i vapnet gjorde Stig Bergling som fick hjälp med mordet av Stig Engström. Lisbet Palme var införstådd i mordet och en grupp på SÄPO under ledning av Per-Gunnar Vinge organiserade det och Berglings flykt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s